Om Amagermesterskaberne i badminton

Amagermesterskaberne i badminton afholdes årligt sidst på sæsonen, og er et mesterskab for ungdomsspillere.

Mesterskaberne er på en gang individuelle mesterskaber og en slags udvidet holdkamp mellem Amagers badmintonklubber, der dyster om den eftertragtede Amagerpokal.

Individuelle Amagermestre

Hvert år findes og kåres Amagermestre i årgangene U9-U19 i samtlige fem kategorier, herresingle, damesingle, herredouble, damedouble og mixed double.

Mesterskaberne spilles som en invitationsturnering uden rækker. Alle rækker spilles som regel som cup-turnering, og arrangøren foretager seedninger.

Amagerpokalen

Amagerpokalen vandrer til den klub der klarer sig bedst ved mesterskaberne. Opnåede finale- og semifinale-pladser giver point til klubberne.  Har arrangøren sammensat et par af spillere fra to klubber i en doublekategori deler klubben de opnåede point.

Den klub der til slut har flest point bliver Amagermestre og får æren af at huse Amagerpokalen indtil næste års Amagermesterskaber.

Fighterpokaler

Hvert år uddeles to vandrepokaler, fighterpokalerne, til en pige og en dreng, som udviser flid, sportsånd og spreder god stemning i hallen under mesterskaberne.